Peter Bartlema

Recensie
'Golden Earring In 50 Songs'
27 juli 2017Hoogleraar Spaanse letterkunde en literatuur Maarten Steenmeijer schreef ‘Golden Earring In 50 Songs’. Een alternatieve biografie, want bij elkaar vertellen ze ‘het grote verhaal van de muziek en carrière van Nederlands oudste en succesvolste rockband’.
Stephen Emmer presenteert nieuw album
21 juli 2017Stephen Emmer wist via ‘muzikaal tinderen’ soulgrootheden als Chaka Khan, Patti Austin, Andy Bey, Frank McComb en Leon Ware te strikken voor zijn nieuwe project ‘Homeground’. Afgelopen maandag hield de Nederlandse muzikant en componist zijn sterk geëngageerde album ten doop in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Een verslag.
Afrikaanse dans in Paradiso
27 mei 201725 mei. Op die datum werd in 1963 de Organisatie van Afrikaanse Eenheid opgericht. Doel was om de onderlinge solidariteit tussen de verschillende landen van Afrika te bevorderen, een einde te maken aan het kolonialisme en het Afrikaanse continent een collectieve stem te geven. De OAE bestaat niet meer en is inmiddels opgevolgd door de Afrikaanse Unie. Niettemin geldt 25 mei wereldwijd nog steeds als Africa Day.
Recensie
David Bowie
03 november 2016De rol was David Bowie op het lijf geschreven. Veertig jaar geleden maakte de misschien wel meest enigmatische en buitenaardse rockster die ooit op de planeet aarde heeft rondgelopen, zijn acteerdebuut in 'The Man Who Fell To Earth'. De film is opnieuw uitgebracht in een volledig gerestaureerde jubileumversie.
Recensie
‘The Beatles: Eight Days A Week’: een documentaire over ‘The Touring Years’ van The Fab Four
20 oktober 2016‘The Beatles: Eight Days A Week’ is een documentaire over ‘The Touring Years’ van The Fab Four: van de shows in The Cavern Club in Liverpool tot en met het laatste optreden in een park in San Francisco. Inclusief spectaculair beeld en geluid van het legendarische concert in het New Yorkse Shea Stadium tijdens hun afsluitende tournee in 1966.
Recensie
Rockumentaire over Oasis
12 oktober 2016Oasis was een legendarische band. En over legendarische bands worden documentaires gemaakt. Dus is er nu ‘Oasis: Supersonic’: eentje die het zelfs tot een bioscooproulement heeft gebracht.
Recensie
Documentaire 'De Wereld Maakt Muziek' over wereldmuziek in Nederland
30 september 2016De documentaire 'De Wereld Maakt Muziek' van Margriet Jansen is “een ode aan de universele taal van muziek met de mooiste concerten van wereldwijd bekende artiesten”. Dat is wat je noemt hoog van de toren blazen.
Recensie
Expositie over de wortels van de pop in het Tropenmuseum te Amsterdam
15 september 2016Bezoekers meenemen naar de slavernijwortels van de moderne popmuziek en hen tonen hoe dat genre zich als gevolg van vermenging heeft ontwikkeld. Dat is wat de tentoonstelling 'Rhythm & Roots – Van Blues tot Hiphop' in het Tropenmusum te Amsterdam beoogt.
Recensie
Tentoonstelling Am Winehouse in het in het Joods Historisch Museum te Amsterdam.
17 april 2016Na eerder in Londen, Tel Aviv, Wenen en San Francisco veel bezoekers te hebben getrokken, is de tentoonstelling ‘Amy Winehouse: A Family Portrait’ nu een succes in het Joods Historisch Museum in Amsterdam. De kleine expositie geeft een beeld van het leven van de getalenteerde zangeres vóór haar publieke opmars en persoonlijke neergang.
Recensie
'Een Fado Voor Mijn Vader', het levensverhaal van Fernando Lameirinhas
11 maart 2016Zo’n veertig jaar woont hij inmiddels in Nederland, maar de loopbaan van de geboren Portugees bestrijkt een nog wat langere tijdsspanne. “Ik hoop dat ik de afgelopen vijftig jaar iets heb bijgedragen aan de viering van het leven en de bestrijding van de kilheid”, aldus Fernando Lameirinhas in zijn boeiende biografie ‘Een Fado Voor Mijn Vader’.

Pagina's

Subscribe to RSS - Peter Bartlema