22 april 2017: Record Store Day

12 april 2017

Zaterdag 22 april is het weer Record Store Day. Ooit begonnen als een bescheiden Amerikaans initiatief om de onafhankelijke platenzaak te steunen, is de dag inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd festijn, dat dit jaar zijn tweede lustrum viert.

In Nederland doen inmiddels meer dan honderd winkels mee. De winkelvloeren veranderen in podia. Door het hele land zijn er meer dan 250 optredens, wat fans dé kans geeft om hun favorieten te zien spelen in een ongekend intieme sfeer. En niet de minsten. Onder anderen Bløf, Blaudzun, Spinvis, Dewolff, Yorick van Norden zijn op enig moment te bewonderen. Check de Record Store Day-site om te zien wat er bij jouw platenboer aan de hand is of waar jouw favoriet te bewonderen is.

Jett Rebel reist als ambassadeur van de platendag kris kras door het land. Zijn 7” single met Better Of Together en Daydreamin’ is gratis voor de eerste 5000 bezoekers. Op vinyl. Want de dag staat toch vooral ook in het teken van die muziekdrager, die in diverse kleuren en veel – vaak exclusieve – (re)releases tot ons komen. Daar zitten geheid collector’s items tussen.