Aanbevolen: Take Me To Church

5 oktober 2016

Jonathan Jeremiah in de Sint-Bavokerk en pianist Joep Beving in de Groenmarktkerk. Dat zijn grote trekkers van de tweede editie van Take Me To Church dat vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober plaatsvindt in twee kerken in Haarlem.

Een kerk als poppodium is niet geheel onbekend. De Amsterdamse poptempel Paradiso was immers kerk in een vorig leven. Maar popmuziek in een kerk die nog dienst doet als gebedshuis is toch wel uitzonderlijk. Vorig jaar organiseerden het Patronaat en de stichting Gitaarlem voor de eerste keer Take Me To Chuch - met groot succes. De bijzondere locaties straalden af op de muziek.

In de Grote Kerk of Sint-Bavokerk geeft vrijdag 14 oktober Jonathan Jeremiah een bijzonder optreden. De Engelse folksoulzanger verwierf bekendheid met nummers als Happiness en Lost. Deze zomer gaf hij nog een concert in het openluchttheater Caprera in Bloemendaal, dat in een vloek en een zucht was uitverkocht. Deze vrijdag zijn ook de Haarlemse tweelingzusters Nina en Laura van All The King’s Daughters te horen en Gerson Main die meedeed aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland.

Op zaterdag 15 oktober in de Groenmarktkerk Joep Beving met zijn verstilde pianomuziek de show stelen - als je daar tenminste van mag spreken in een kerk. Hij was al eens te gast bij DWDD en zijn muziek is een hit op Spotify. Zijn prachtige debuutalbum Solipsism verscheen vorig jaar. Deze zaterdag is ook Tangarine te horen, ook al bekend van DWDD. De Drentse tweeling heeft recent een nieuw album uit: There And Back. Michael Prins houdt de Haarlemse eer hoog.

Take Me To Church: vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober vanaf 19.00 uur in de Bavokerk respectievelijk Groenmarktkerk in Haarlem. Tickets € 30,– per avond, € 50,– voor beide avonden. Zie voor meer informatie en tickets de Patronaat-website.