Ad van Meurs tribute op Naked Song

2 februari 2018

Naked Song brengt dit jaar een bijzonder eerbetoon aan Ad van Meurs, de man zonder wie het festival er niet zou zijn geweest. Van Meurs overleed in november vorig jaar. Het ‘liedjesfestival’ is dit jaar op zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven. (foto Ellen Jeurissen)

Einhovenaar Ad van Meurs was aanstichter van Naked Song. Zijn vrouw Ankie Keultjes vertelt: “Toen Frank Veenstra van Muziekgebouw Eindhoven met het voorstel kwam om op Naked Song een tribute voor Ad te organiseren, was ik daar echt door geroerd, omdat Ad aan de wieg van het festival heeft gestaan. Maar ook omdat op die manier aandacht kan worden besteed aan zijn bijzondere muzikale erfenis.” Tijdens de tribute zullen diverse muzikanten die in het verleden met Van Meurs alias The Watchman hebben gespeeld een reeks nummers uit zijn indrukwekkende oeuvre vertolken.

Frank Veenstra, artistiek manager van Muziekgebouw Eindhoven en programmeur van het indie singer-songwriterfestival: “Alleen op het oorspronkelijke idee en in samenwerking met Ad konden we het festival bouwen tot wat het nu is. Daar ben ik hem meer dan dankbaar voor. Een eerbetoon aan de musicus, programmeur, onafhankelijke geest en founding father van Naked Song kon en mocht deze editie daarom niet uitblijven.”

De carrière van Ad van Meurs omvat ruim veertig jaar. In die periode heeft hij onder zijn eigen naam, zijn alter ego The Watchman, binnen de formatie NO Blues en met talloze andere bezettingen opgetreden en muziek opgenomen. Met steevast zijn geluidstechnicus, producer, zangeres, maar bovenal levenspartner Ankie Keultjes aan zijn zijde. Keultjes heeft zelf de groep muzikanten die het eerbetoon zullen vormgeven benaderd: “Iedereen reageerde erg enthousiast. Er komt dus een prachtige bezetting op het podium met onder anderen leden van The Watchman band, NO Blues, The Folk Survival Club, The Very Girls, en natuurlijk onze zoon Dylan Adrian. Tevens komen er special guests die zijn songs zullen gaan vertolken.” De begeleidingsband bestaat uit Jopie Jonkers (harp), Diederik van Wassenaar (viool), Jos Beeren (sax), Haytham Safia (ud), Stephan Jankowski (gitaar), Dylan Adrian van Meurs (gitaar), Theo Wijdeven en Frank Strokap (bas), Eric van der Lest (drums), Osama Meleegi (percussie) en Bart de Win (toetsen).

Naked Song: zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven: met o.a. Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra, Tamino, Tom McRae, Sam Lee, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven. Meer namen volgen.