Adele naar Nederland

3 december 2015

"Of ze voor de popmuziek behouden blijft of definitief door de ‘iconenwereld’ wordt ingelijfd zal de tijd leren. 25 completeert hoe dan ook een monumentale trilogie waarop élke toekomst kan worden gefundeerd." Zo besluit Eddie Aarts zijn recensie van het nieuwe album van Adele die in de komende Heaven staat. Terwijl haar albums muzikaal niet beter zijn geworden - na het briljante debuut 19 en het bestendige 21 volgt nu het toch wat incoherente 25 - is het fenomeen Adele naar ongekende hoogten gestegen. Je kunt inmiddels wel spreken van een hype – laat dat maar aan de Engelsen over. Zelfs de toch altijd wat bedaagde – in de goede zin van het woord – staatsomroep BBC liet zich verleiden een avondvullende show met de toch zo gewoon gebleven zangeres uit Tottenham te maken. Waar een paar mooie optredens in het onvolprezen Later... with Jools Holland een veel logischer keus zou zijn geweest – hadden de vele ongetwijfeld extra kijkers ook nog andere talenten kunnen zien.

In juni geeft het fenomeen twee optredens in de Ziggo Dome in Amsterdam. Mocht u dat live willen meemaken dan moet u morgen in actie komen.

Adele live: woensdag 1 juni en vrijdag 3 juni in de Ziggo Dome te Amsterdam. De voorverkoop start vrijdag 4 december 2015 om 10 uur.

Het nieuwe extra dikke jublileumnummer van Heaven ligt vrijdag 11 december in de winkel.