Afscheidsconcert Joan Baez

8 november 2017

Joan Baez geeft vrijdag 1 juni 2018 in het Amsterdamse Carré haar laatste optreden in Nederland. De legendarische folkzangeres heeft besloten dat het welletjes is na een carrière van bijna zestig jaar. De kaartverkoop start aankomende donderdag om 10:00 via de site van Carré.

Joan Baez is misschien wel de prominentste vertegenwoordiger van de protestgeneratie van de jaren zestig. In 1959 maakte ze haar debuut op het podium van het Newport Folk festival. En ze introduceerde de jonge Dylan bij het grote publiek door hem mee te nemen op tournee door de Verenigde Staten.

Net als die andere bekende voorvechter van grassroots beweging, de in 2013 overleden Pete Seeger, versaagde Baez nooit als burgerrechten in het geding kwamen of de menselijke waardigheid. Muziek en maatschappelijke betrokkenheid gingen voor haar hand in hand.

Maar natuurlijk wordt ze vooral gewaardeerd om haar heldere en krachtige stem en een oeuvre dat meer dan veertig albums omvat. Van haar titelloze debuut uit 1960 tot het door Steve Earle geproduceerde Day After Tomorrow in 2008. Baez’s lange carrière is gelardeerd met gouden platen en onderscheidingen, waaronder een Grammy Lifetime Achievement Award in 2007.

Joan Baez live: vrijdag 1 juni 2018 in Carré, Amsterdam. De voorverkoop start donderdag.