Agnes Gosling: Caçador

30 mei 2018

Caçador (Portugees voor jager) is het tweede album van de Rotterdamse zangeres Agnes Gosling. Na afronding van haar opleiding aan het conservatorium op de onderdelen Braziliaanse en jazzmuziek debuteerde zij vier jaar gelden met het album Cais.

Op dat album bracht ze liedjes van de Braziliaanse grootheden Elis Regina en Milton Nascimento op een innemende wijze voor het voetlicht. De uiterst eigenzinnige wijze waarmee zij een draai gaf aan de Música Popular Brasileira maakte indruk.

Die stijlvorm is op haar nieuwe album ingebed in een veel bredere muzikale opzet. Caçador bevat een spannende mix van voornoemde MPB, jazz, pop, ambient en elektronische klanken. Gosling heeft het merendeel van de liedjes zelf geschreven en zingt met evenveel gemak gebruik in het Engels en het Portugees. De hernieuwde samenwerking met producer/toetsenist Vincent Helbers pakt bijzonder goed uit. De diversiteit van het repertoire inspireert het duo tot een brede opzet waarbij spaarzaam ingevulde liedjes en orkestraal gearrangeerde stukken elkaar goed verdragen. Naast de vertrouwde inbreng van drummer Richard Spaven en bassist Robin Mullarkey eisen ook de gitaristen Merlijn Verboom, Dave Austin en Danny Fisher met hun kleurrijke instrumentaties een hoofdrol op. Caçador van Gosling is een album van internationale klasse dat door een gloedvolle coverversie van Bowie's Life On Mars een extra kwaliteitsinjectie kent. 

Agnes Gosling – Caçador (Buzz Records)