Albums van week 10

2 maart 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer met The Kik op het omslag en onder meer interviews met John Prine en The Slow Show ligt in de (betere) kiosk en platenwinkel.

Roots/Folk: Douglas DareMilkteeth

Ook op zijn derde album, Milkteeth, weet de Britse singer-songwriter Douglas Dare weer op uiterst fraaie wijze de ziel te beroeren met een elftal bijzonder knappe pianoliedjes, evenzeer doordrenkt van meeslepende melancholie als van meesterlijke melodie.

Rock/Pop: Soccer Mommycolor theory

Indie-singer-songwriter Sophie Allisons carrière zit al in de lift vanaf het moment dat zij als Soccer Mommy in 2015 haar eerste liedjes uitbracht via Bandcamp. In 2018 verscheen haar debuutalbum Clean, nu gevolgd door color theory. In een muziekwereld waar geen gebrek is aan vrouwelijke singer-songwriters valt Soccer Mommy niettemin op door de hoogwaardige kwaliteit van haar liedjes en de fraaie wijze waarop zij die invult.

Blues/Jazz/Soul: Robert Cray BandThat’s What I Heard

Hoewel hij zelden ondermaats presteert is Robert Cray zo’n productieve artiest dat ik alleen zijn beste platen in huis haal. Met That’s What I Heard is het wat mij betreft weer zover. Op deze heerlijke soul- en bluesplaat klinkt hij weer ouderwets goed en geïnspireerd. Het album doet amper onder voor de platen waarmee hij in de jaren tachtig doorbrak.

Wereld: EmicidaAmarElo

Ik geloof niet dat Braziliaanse rap eerder mijn pad kruiste, maar ik maak graag kennis met Emicida en zijn nieuwe AmarElo en de fraaie manier waarop hij rap koppelt aan mpb en tropicalia. Zo creëert hij een geloofwaardige Braziliaanse variant van een muziekstijl met een heel nieuw palet aan muzikale kleuren.