Albums van week 11

13 maart 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Laura MarlingSemper Femina

Laura Marling is een formidabel talent. Dat weten we natuurlijk al sinds ze een kleine tien jaar geleden, net 18 jaar, haar debuutplaat uitbracht. Met Semper Femina zijn we ondertussen vijf albums verder en imponeert ze als een Britse evenknie van Joni Mitchell, nu in een meer akoestische setting van de hand van de alomtegenwoordige Blake Mills.

Rock/Pop: Cameron AveryRipe Dreams, Pipe Dreams

Ripe Dreams, Pipe Dreams is het solodebuut van de Australische muzikant Cameron Avey. Kenden we Avery tot nu toe van neo-psychedelische indiebands als Pond en Tame Impala, op deze soloplaat doet hij zich gelden als nieuwerwetse indiepopcrooner à la Richard Hawley en Hamilton Leithauser.

Blues/Soul/Jazz: Cary MorinCradle To The Grave

Hier mag Cary Morin nog amper bekend zijn, in Amerika is de ster van deze Indiaanse folkbluesgitarist en singer-songwriter flink rijzende. Zijnde een formidabele picker, zanger en liedjesschrijver, wordt hij daar al ‘The Native American Taj Mahal’ genoemd en ‘The Dylan Of Durango’. Ons doet hij op dit vierde album sterk denken aan zanger-gitaristen als Kelly Joe Phelps, Chris Smither en Eric Bibb.

Wereld: MokoombaLuyando

Het Zimbabwaanse Mokoomba wordt al enkele jaren getipt als een van de meest belovende jonge bands van het Afrikaanse continent en wie Luyando hoort moet dat beamen. Akoestischer van opzet dan voorganger Rising Tide, roept het geweldig zingende en swingende zestal de hoogtijdagen van de Afrikaanse pop uit de jaren negentig in herinnering.