Albums van week 11

12 maart 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Ady SuleimanMemories

Eigenlijk hoort dit album net zozeer onder Blues/Soul/Jazz thuis als onder Roots/Folk, maar omdat we zelden een kleurling zulke sterk folky r&b horen maken, willen we de Britse nieuwkomer Ady Suleiman toch vooral bij folk- en singer-songwriterfans introduceren. Een geweldige zanger en idem dito liedjesschrijver.

Rock/Pop: Nap EyesI’m Bad Now

Wie in het latere werk van Belle And Sebastian hun eerdere indie folkpoprandje mist, raden we aan te luisteren naar I’m Bad Now, het derde album van het Canadese Nap Eyes. Niet dat de muziek direct aan het oude B&S doet denken, maar de elf knappe liedjes bezitten toch een zelfde sfeer, terwijl ze compositorisch even onweerstaanbaar zijn.

Blues/Soul/Jazz: Everything Is Recorded Eveybody Is Recorded By Richard Russell

Als producer gaf XL-labelbaas Richard Russell al blijk van muzikale ambities, op Everything Is Recorded neemt hij de hoofdrol. Een moderne mix van soul, jazz, pop, reggae en hiphop, met veel meer of minder bekende gasten als Sampha, Peter Gabriel, Green Gartside, Ibeyi, Kamasi Washington en Owen Pallett.

Wereld: Park JihaCommunion

In Korea kwam Communion van de Koeraanse componiste en instrumentaliste Park Jiha reeds uit in 2016 en maakte de tongen los door de gedurfde wijze waarop Park met oeroude Koreaanse en Japanse instrumenten een nieuw soort hybride van Oosterse folk, jazz en klassieke muziek tot stand bracht. Even bijzondere als hypnotiserende Oosterse wereldmuziek.