Albums van week 11

11 maart 2019

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. In het nummer dat nu in de winkel ligt staan naast meer dan 100 albumrecensies, ook mooie interviews met onder meer Joe Jackson, Beirut, Steve Gunn, Sharon Van Etten, Jesse Dayton, Mathias Eick en Remy van Kesteren.

Roots/Folk: Paul TiernanThe Invisible Man

Op zijn vier jaar geleden verschenen The Mystery Of Others voer de Ierse singer-songwriter Paul Tiernan al een andere koers dan op zijn eerdere, enigszins Nick Drake-achtige albums. Met The Invisible Man vervolgt hij dat pad enigszins richgting blues en folkjazz. Het levert zo mogelijk nog betere liedjes op. Onverklaarbaar eigenlijk dat hij buiten Ierland nog altijd amper bekend is.

Rock/Pop: Stella Donnelly – Beware Of The Dogs

Met Beware Of The Dogs levert de Australische indiepop singer-songwriter Stella Donnelly een bedrieglijk lichtvoetig klinkend debuut af met liedjes waarin haar charmante vocalen mooi contrasteren met haar levensechte teksten. Het album luistert heerlijk weg, maar heeft tegelijkertijd veel te vertellen.

Blues/Soul/Jazz: Elles BaileyRoad I Call Home

Na het prima Wildfire (2017) vervolgt de Britse roots ’n blueszangeres Elles Bailey met Road I Call Home. Opgenomen in Nashville, met veel van dezelfde songwriters die meewerkten aan Walk Though Fire van landgenote Yola, overtuigt de bevlogen zingende Bailey in een veel bluesier setting dan haar Britse countrysoul collega.

Wereld: OratnitzaAlter Ethno

Op Alter Ethna geeft het Bulgaarse sextet Oratnitza een moderne draai aan oude Bulgaarse folktradities en giet polyfone Bulgaarse dameszang à  la Le Mystére Des Voix Bulgares in een nieuwe jas, die recht doet aan het verleden maar ook helemaal van deze tijd is.