Albums van week 12

20 maart 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer verschijnt vrijdag 10 april.

Roots/Folk: Hurray For The Riff Raff The Navigator

Ambitieus en veelzijdig. Dit is americana die de grenzen opzoekt en geregeld overschrijdt en alles in zich heeft om een breed publiek te bereiken. Hurray For The Riff Raff is de nom de plûme van singer-songwriter Alynda Segarra die met The Navigator de belofte van eerdere albums meer dan waarmaakt.

Rock/Pop: SpoonHot Thoughts

Het duurde even voordat Spoon ook in Nederland erkenning vond als een van de beste indierockbands van de wereld. De albums in het uitdijende oeuvre kennen alle een eigen signatuur, maar er zit geen misser tussen. Sterker nog, de band levert de ene na de andere topper af en het even frisse als funky Hot Thoughts vormt daarop geen uitzondering.

Blues/Jazz/Soul: MasqualeroMasqualero

Trompettist Nils Petter Molvaer, toetsenist Jon Balke, saxofonist Tore Brunborg, bassist Arild Andersen en drummer Jon Christensen zijn bekende namen voor wie iets afweet van Noorse jazz. In de jaren tachtig vormden ze samen de vele malen bekroonde band Masqualero. Deze expanded reissue van hun titelloze debuut is moderne Scandinavische jazz op zijn allerbest.

Wereld: TamikrestKidal

Terwijl Tinariwen hun recente albums buiten Mali opnam en nadrukkelijk verbinding zocht met Amerikaanse indierockers, blijven navolgers Tamikrest de oude waarden van de woestijnrock uitdragen. Op Kidal benadrukt de groep hun meer akoestische geluid en toont zich kwalitatief meer en meer de evenknie van hun bekendere grote broer.