Albums van week 13

26 maart 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Josienne Clarke & Ben WalkerSeedlings All

Met het fraai uitgegeven Seedlings All doet het veelgeprezen Britse folkduo Josienne Clarke & Ben Walker weer van zich horen. De plaat begint mooi met drie redelijk bijzondere tracks. Daarna worden de liedjes gewoner en begin je gaandeweg ook iets van echte emotie te missen, vooral in Clarke’s zang. Niet dat haar stem niet mooi is, maar ze is veelal te keurig om iets van echte beleving over te brengen.

Rock/Pop: Jack WhiteBoarding House Reach

Ook Boarding House Reach van Jack White begint goed, maar wie zich na het vroege hoogtepunt Why Walk A Dog? opmaakt voor een album dat experiment en liedjes mooi in evenwicht houdt, hoort veel experiment en weinig liedjes. Het valt te prijzen dat White bij voortduring buiten zijn comfortzone treedt, maar het resulteert voornamelijk tot vrij stuurloos gefröbel met hiphop, elektronica en rap.

Blues/Soul/Jazz: Guillaume Barraud Quartet – Arcana: The Indo-Jazz Sessions

De Franse jazzfluitist Guillaume Barraud studeerde vijf jaar bansuri (Indiase bamboefluit) in Mumbai onder de Indiase grootmeester Hariprasad Chaurasia en zet die kennis om in deze fascinerende, spirituele cd, die op unieke wijze bansuri combineert met moderne jazz(rock), gespeeld door zijn voortreffelijke kwartet.

Wereld: Zanmari BaréVoun

Met Voun brengt de van het eiland Reunion in de Indische Oceaan afkomstige zanger/muzikant Zanmari Baré, even fraaie als gevarieerde inheemse singer-songwriterfolk. Volledig gespeeld op authentieke, akoestische instrumenten, klinkt het album vooral door de innemende (groeps)zang en warme productie verrassend uitnodigend en bijdetijds.