Albums van week 13

23 maart 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: MyrkurFolkesange

Tot nu toe bracht de Deense Myrkur – echte naam Amalia Bruun – haar prachtige stem altijd ten gehore in een heftige black-metal setting. Maar op haar nieuwe cd Folkesange houdt ze het akoestisch en folky en komt de stemmige natuur van haar muziek en zang beter tot zijn recht. Het zal voor velen een openbaring zijn.

Rock/Pop: DistractionsNobody’s Perfect

Om de een of andere reden verscheen dit Britse indiepopmeesterwerk nooit op cd. Dit enige album van de Distractions stamt uit 1980 en krijgt veertig jaar na verschijnen niet alleen een heruitgave op vinyl, maar eindelijk ook op cd – zelfs als dubbel-cd met een schat aan bonusmateriaal.

Blues/Soul/Jazz: Mirek Coutigny The Further We Ventured

Vanuit Gent bereikte ons The Further We Ventured, het fraaie tweede album van toetsenist en componist Mirek Coutigny. Een mengeling van neoklassiek, mininal music, ambient en elektro. Vergelijkbaar met het werk van Nils Frahm, Jóhann Jóhannsson en Ólafur Arnalds, wier evenknie Coutigny zich zonder meer mag noemen.

Wereld: UndanVidury Marelių

Vidury Marelių bevat beeldschone moderne Litouwse folk. Grote trekpleister van het trio Undan is zangers Judita Butkevičiatė, al is het vooral de melancholie die in Undan’s mengeling van elektronica en oude folkstijlen besloten ligt, die hier diepe indruk maakt. Een must voor liefhebbers van Clannad en Dead Can Dance.