Albums van week 14

2 april 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het volgende nummer verschijnt 13 april.

Roots/Folk: Patricia VonneTop Of The Mountain

Wat een heerlijk sensuele stem heeft de Texaanse Patricia Vonne toch. Echt zo’n stem die haar pittige rootsrock direct naar een hoger plan tilt. Liedjes schrijven kan ze ook, terwijl ze tevens op de schrijfhulp kan rekenen van onder meer Willie Nile, Joe ‘King’ Carrasco en Alejandro Escovedo. Het klinkt misschien niet helemaal clichévrij, maar mede door die sexy stem luistert het erg lekker weg.

Rock/Pop: Major MurphyNo. 1

Achter de naam Major Murphy gaat een zachtmoedig indiepsychtrio schuil dat met No. 1 de belofte van hun eerdere ep’s volledig waarmaakt. Tien prachtliedjes die veel mensen zullen aanspreken en toch ook genoeg eigenaardigs bevatten om bij de meer gevorderde popliefhebber een gewillig oor te kunnen vinden.

Blues/Jazz/Soul: The Skull EclipsesThe Skull Eclipses

The Skull Eclipses is een nieuw elektro/hiphopproject van rapper Raj Haldar aka Lushlife en beat maker Spencer Stephenson aka Botany. Namen die mij eerlijk gezegd niet zo veel zeiden, maar die als duo er in zijn geslaagd een underground hiphopplaat af te leveren met een onweerstaanbare mix van hiphop, soul, jazz, pop en psychedelica.

Wereld: Baloji137 Avenue Kaniama

Met dit vervolg op zijn succesvolle debuut Kinshasa Succursale levert de Belgisch-Congolese rapper en muzikant Baloji zijn tweede minstens zo geslaagde plaat af en bewijst hij onomstotelijk een van de meest belovende talenten in de huidige wereldmuziekscene te zijn.