Albums van week 16

16 april 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer is net uit en ligt morgen in de winkel.

Roots/Folk: John PrineThe Tree Of Forgiveness

Onder leiding van de alomtegenwoordige producer Dave Cobb levert John Prine een fris klinkende plaat af. Zijn stijl is bekend, maar dankzij Cobb en medeschrijvers als Pat McLaughlin en Black Key Dan Auerbach, werd hij uitgedaagd tot het maken van een album dat zijn legendarische status als singer-songwriter onderstreept.

Rock/Pop: JohanPull Up

Negen jaar geleden was Jacco/Jacob de Greeuw even klaar met zijn groep Johan. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, besloot hij vorig jaar de band toch weer tot leven te wekken. Pull Up laat horen dat zulks niet ten onrechte is, want met Johan kan De Greeuw zeldzaam mooie Beatleske liedjes schrijven en uitvoeren.

Blues/Soul/Jazz: Louis Armstrong - Collected

Wie Louis Armstrong vooral als muzikale entertainer van het vroegste uur ziet, wordt met de nieuwe 3-cd Collected-compilatie op zijn wenken bediend. Als trompettist maakte ‘Satchmo’ in de jaren twintig naam als jazzinstrumentalist, maar later was hij vooral als zanger succesvol.

Wereld: BCUC - Emakhosini

‘Music For The People By The People With The People’ luidt het motto van het Zuid-Afrikaanse BCUC, ofwel Bantu Continua Uhuru Conciousness. Het zevenkoppige gezelschap uit Soweto speelt een unieke spirituele vorm van afrofunk. Emakhosini telt maar drie liedjes, maar die lange nummers maken op plaat al zo veel indruk dat deze band live een belevenis moet zijn.