Albums van week 19

7 mei 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Jessica Risker – I See You Among The Stars

De psychedelische singer-songwriterfolk van Jessica Risker is voor de oppervlakkige luisteraar misschien eentonig, maar openbaart bij nader luisteren een persoonlijkheid en kracht die betoverend werkt.

Rock/Pop: Middle Kids – Lost Friends

Begin maart kwam de Australische band Camp Cope al met het uitstekende album How To Socialise & Make Friends. Nu volgen ook hun landgenoten van Middle Kids. Met het album Lost Friends zetten zij een sterk debuut neer: de kwaliteit van de liedjes is van een hoog niveau.  

Blues/Soul/Jazz: Espen Eriksen Trio with Andy Sheppard – Perfectly Unhappy

Esbjörn Svensson liet na zijn dood, tien jaar geleden, een erfenis na waar pianisten uit de omgeving maar moeilijk aan ontkomen. Espen Eriksen doet met zijn lyrische vierde album Perfectly Unhappy echter een goede poging aan het spook van zijn Zweedse collega te ontsnappen. Hij krijgt daarbij hulp van zijn vaste trio en de Britse gastsaxofonist Andy Sheppard.

Wereld: Diverse Artiesten - Too Slow To Disco Brasil

De compilatiereeks Too Slow To Disco, met onvervalste seventies yachtrock, krijgt een vervolg met een Zuid-Amerikaans tintje. In geen land ter wereld wordt funky softpop meer omarmd dan in Brazilië en niemand weet daar meer vanaf dan samensteller Ed Motta. Too Slow To Disco Brasil is misschien niet al te diepgravend, maar wie lekker weg wil zwijmelen bij tropische klanken, komt ruimschoots aan zijn trekken.