Albums van week 2

7 januari 2019

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. In het nieuwe nummer staan naast meer dan 100 albumrecensies en de jaarlijstjes, ook mooie interviews met onder meer Garrett T. Capps, Thomas Dybdahl, Boudewijn de Groot, Thomas Azier, Cat Power en Gold Star.

Roots/Folk: Le Gall-Carré/MoalTouellwel

Touellwel is het nieuwe album van het Bretonse folkduo Tangi Le Gall-Carré (accordeon) en Erwan Moal (akoestische gitaar). Bijgestaan door een kwartet muzikanten op bas, gitaar, dwarsfluit en (op één track) zang, brengen Le Gall-Carré en Moal meeslepende, instrumentale Bretonse folk in puike eigen composities in traditionele stijl, met verve en tintelfris.

Rock/Pop: Tropical Fuck StormA Laughing Death In Meatspace

Wie niet genoeg kan krijgen van het dreigende soort indierock waar ze in Australië een patent op lijken te hebben, kunnen we Tropical Fuck Storm aanbevelen, een nieuwe groep rond Drones-frontlieden Gareth Liddiard en Fiona Kitschin. Zelfs bij The Drones hebben beiden nooit zo coherent geklonken als op het verpletterende A Laughing Death In Meatspace.

Blues/Jazz/Soul: Miguel Zenón featuring Spektral QuartetYo Soy La Tradición

Op het bijzondere Yo Soy La Tradición werkt de Porto Ricaanse jazzsaxofonist en componist Miguel Zenón samen met het strijkwartet Spectral op acht stukken die het midden houden tussen jazz en modern klassiek. Door Zenón gecomponeerd op basis van Porto Ricaanse traditionals.

Wereld: Amira Kheir – Mystic Dance

Mystic Dance is het derde album van de Soedanees-Italiaanse zangeres Amira Kheir, die hierop verder bouwt aan haar unieke mix van Soedanese blues met Oost-Afrikaanse polyritmen, en mystieke Nubische melodieën. Het verleent haar muziek een geheel eigen feel die aanvoelt als een oase in de woestijn.