Albums van week 2

6 januari 2020

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer is een extra dikke jubileumnummer.

Roots/Folk: Jeffrey Lewis & The VoltageBad Wiring

Jeffrey Lewis mag dan een van de helden van de New Yorkse antifolkscene zijn, ook nadat de scene alweer lang over zijn hoogtepunt is blijft hij heerlijk punky folkpopplaten maken die je een goed gevoel en een grote glimlach op je gezicht bezorgen.

Rock/Pop: Harry Styles Fine Line

Met zijn tweede soloalbum is Harry Styles, voormalige frontman van One Direction, bezig een geloofwaardige solocarrière op te zetten. Knap, want als ex-lid van een super populaire boyband heb je de schijn meestal behoorlijk tegen. Niet dat Fine Line een hemelbestormende plaat is, maar wat Styles hier brengt zit behoorlijk gewiekst in elkaar en bezorgt hem een authenticiteit waar veel anderen heel jaloers op zullen zijn.

Blues/Soul/Jazz: Ernest Hood Neighborhoods

In een tijd dat ambient als muzikaal begrip nog uitgevonden moest worden, maakte de Amerikaanse componist en multi-instrumentalist Ernest Hood in eigen beheer het album Neigborhoods. Hij haalt er sonische herinneringen op aan de buurt waarin hij opgroeide. De zachtmoedige mengeling van zithers, toetsinstrumenten en straatgeluiden is in feite ambient avant la lettre.

Wereld: Paco SotoDos Mares

Flamencogitarist Paco Soto behoort tot de nieuwste generatie Spaanse flamencogitaristen die tot het genre komt vanuit een andere (Arabische en Sefardische) invalshoek dan gebruikelijk. Opgegroeid in Tanger, Marokko, benadert hij op Dos Mares flamenco vanuit deze brede visie met behulp van grootheden als Duquende, David de Jacoba en Juan Antonio Salazar.