Albums van week 21

20 mei 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Anton BarbeauBerliner Grotesk

Gewoonlijk presenteert Barbeau zich als (power)popartiest, maar op deze nieuwe plaat voor het Pink Hedgehog-label doet de cultheld zich vooral gelden als toetsenist/singer-songwriter. Nog altijd met een onmiskenbare popinslag resulteert het in een van zijn mooiste platen.

Rock/Pop: The NationalI Am Easy To Find

Niet vaak zie je een band zo ruimhartig plaats geven aan gastvocalisten. Waar The Nationaal de laatste jaren meer en meer in de eigen schulp leek te kruipen, stellen ze zich op I Am Easy To Find open voor de buitenwereld op een nieuwe prachtplaat die met ruim een uur speeltijd hoogstens wat aan de (te) lange kant is.

Blues/Jazz/Soul: Jimmie VaughanBaby, Please Come Home

Dit is niet de eerste keer dat de oud-Fabulous Thunderbird-gitarist zich op het klassieke rhythm ’n’ blues-repertoire stort, maar net als op de beide Blues, Ballads & Favorites-albums, is het muziek die hij tot in het diepst van zijn poriën beheerst en die hij dan ook brengt alsof hij die zelf net heeft uitgevonden.

Wereld: Hama SankareNiafunke

Als begeleider van veel Malinese muzieksterren, onder wie Ali Farka Touré, is Hama Sankare dusdanig door de wol geverfd dat hij ook op dit tweede soloalbum zijn kwaliteiten volop kan etaleren. Met ondersteuning van onder anderen Afel Bocoum en Oumar Konate, brengt hij een dynamische mix van Afrikaanse blues, pop en rock die zich absoluut mag laten horen.