Albums van week 22

28 mei 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine verschijnt 8 juni. Met daarin interview met onder meer Fatoumata Diawara, The Breeders, Eric Vloeimans, Birds of Chicago en Parquet Courts.

Roots/Folk: Pharis and Jason RomeroSweet Old Religion

Door grootse nieuwe albums van Ry Cooder en Gretchen Peters dreigt een klein pareltje als Sweet Old Religion, het jongste album van het Canadese echtpaar Pharis & Jason Romero, enigszins tussen wal en schip te vallen en dat is doodzonde. Want in navolging van Gillian Welch & Dave Rawlings excelleren zij in nieuw materiaal in een traditionele folkrootsstijl.

Rock/Pop: Halo MaudJe Suis Une Île

Gaat de meeste Franse popmuziek volkomen aan ons voorbij, Angelsaksisch gericht als we zijn, met het debuut van Halo Maud zou dat wel eens anders kunnen zijn. Al was het maar omdat Maud Nadal – haar echte naam – op deze prachtplaat Franse en Britse poptradities aan elkaar verbindt.

Blues/Jazz/Soul: Walter ‘Wolfman’ WashingtonMy Future Is My Past

We kennen de Wolfman vooral als een pittige bluesgitarist en zanger, vergelijkbaar met een meer gespierde Robert Cray. Op dit album verrast hij met een heel ingetogen set bijna loungeachtige blues in de lijn van afwijkende meesterwerken als Sam Cooke’s Night Beat en Jimmy Scott’s Falling In Love Is Wonderful.

Wereld: Fatoumata DiawaraFenfo

Nadat de Malinese zangeres Fatoumata Diawara in 2011 debuteerde met het schitterende Fatou, is ze voor opvolger Fenfo niet over één nacht ijs gegaan. Sterker nog, met dit album schaart ze zich tot de absolute top der Malinese zangeressen, naast Oumou Sangaré en Rokia Traoré.