Albums van week 22

27 mei 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Naomi Bedford & Paul SimmondsSinging It All Back Home

Net als op haar vorige cd Songs My Ruiner Gave To Me deelt de Britse americana/folkzangeres Naomi Bedford de eer met echtgenoot Paul Simmonds, bekend van The Men They Couldn’t Hang. Toch is het vooral Bedford’s eigenzinnig stemgeluid dat deze verzameling Appalachen-ballades van Britse oorsprong hun unieke insteek geeft. Weinigen combineren zo naadloos americana en traditionele Britse folk.

Rock/Pop: Swimming TapesMorningside

Het Londense vijftal Swimming Tapes Heerlijk schotels ons heerlijk zonnige gitaarpop voor op hun debuutalbum Morningside. De hoofdprijs qua originaliteit zullen deze Britten niet winnen, maar dat neemt niet weg dat hun melancholieke gitaarpop kan bogen op voortreffelijke liedjes die tot in de kleinste details perfect klinken. Een aanrader voor liefhebbers van bijvoorbeeld Real Estate of Rolling Blackouts C.F..

Blues/Soul/Jazz: Skinny PelembeDreaming Is Dead Now

Psychedelische afro-oul is de meest treffende omschrijving van de muziek van debutant Skinny Pelembe. Geboren in Zuid-Afrika, opgegroeid in Engeland, maakt Skinny Pelembe redelijk unieke jazzy afrosoul die goed past binnen de huidige Londense jazzscene. Het is meer muziek om je aan over te geven dan er heel aandachtig naar te luisteren, maar dan sorteert ze ook maximaal effect.

Wereld: Janusz Prusinkowski Kompania – Po Śladachm (In The Footsteps)

Het Poolse Janusz Prusinowski Kompania is een kwartet dat nu eens klinkt als een soort Balkan blaasorkest ­– maar dan wel weer anders –, en dan weer als een Poolse folkband. Met hun heerlijke mix van folk, rock en indie slaan de vier multi-instrumentalisten en zangers een unieke brug tussen Oost- en Noord-Europese folktradities.