Albums van week 23

4 juni 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine verschijnt 8 juni. Met daarin interview met onder meer Fatoumata Diawara, The Breeders, Eric Vloeimans, Birds of Chicago en Parquet Courts.

Roots/Folk: Neko Case Hell-On

Wie op zoek is naar Neko Case in americanamodus, zal niet helemaal worden bevredigd door deze nieuwe. Maar wie goed luistert kan er niet onderuit dat Case met het deels door Björn Yttling meegeproduceerde Hell-On een nieuw pareltje superieure singer-songwriterpop heeft afgescheiden.

Rock/Pop: NeedlepointThe Diary Of Robert Reverie

Bjørn Klakegg is de grote man achter het Noorse Needlepoint dat niet alleen de begindagen van de jazzy Britse progrock doet herleven (Soft Machine/Matching Mole), maar dat ook op fraaie wijze combineert met even uitstekende als pakkende songs (Syd Barrett/Pink Floyd) en prachtige (veelal meerstemmige) zang.

Blues/Jazz/Soul: ColenA Bird’s-Eye View

Op A Bird’s-Eye View presenteert saxofonist/componist Ad Colen zich voor het eerst zonder voornaam of zijn gelijknamige kwartet. Geïnspireerd door vogelgezang biedt zijn nieuwe band hier fraaie en gevarieerde moderne jazz van topkwaliteit.

Wereld: Grupo Mono Blanco¡Fandango! Sones Jarocjos de Veracruz

Zo mooi als het eerder dit jaar uitgebrachte Sones Jarochos y Huastecos y Más van Hermanos Herrera, is ¡Fandango! van Grupo Mono Blanco misschien niet, maar dat neemt niet weg dat ook dit album met Sones Jarochos de Veracruz een moderne parel is met traditionele Mexicaanse muziek.