Albums van week 23

11 juni 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is net verschenen. Met daarin interviews met onder meer Fatoumata Diawara, The Breeders, Eric Vloeimans, Birds of Chicago en Parquet Courts.

Roots/Folk: Kerry DevineAway From The Mountains

Kerry Devine is een nieuw Brits songwritertalent dat met haar debuutalbum Away From The Mountains onze volle aandacht verdient. Ze klinkt diepontroerend en ondanks haar bedachtzame toon toch fris. Een indiefolk singer-songwriter van zeldzame klasse.

Rock/Pop: Snail MailLush

Hadden we hier alvast een plek gereserveerd voor Father John Misty’s fraaie nieuwe God’s Favorite Customer, dook het voortreffelijke debuut op van de als Snail Mail door het muziekleven gaande Amerikaanse Lindsey Jordan. Een even uitmuntende als sfeervolle singer-songwriter die wat meer indie van leer trekt dan de meeste van haar collega’s.

Blues/Soul/Jazz: Zeal & ArdorStranger Fruit

Nadat de Zwitserse Amerikaan Marcel Gagneux vorig jaar opvallend debuteerde met Devil Is Fine, bewijst hij met Stranger Fruit dat zijn bijzondere mengvorm van gospel(blues) en heavy metal geen bevlieging was. Deze nieuwe is in alle opzichten nog beter.

Wereld: Sokratis SinopoulosUnder The Rose Tree

Met het live in Amsterdam opgenomen Under The Rose Tree bewijst Sokratis Sinopoulos zich niet slechts een grootmeester op de Griekse lier, maar tevens een van de grootste schatbewaarders van de Griekse muzikale traditie. Zijn kwartet speelt instrumentale Griekse folk met een sterk jazzy insteek.