Albums van week 24

13 juni 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer is zojuist verschenen.

Roots/Folk: Kronos QuartetFolk Songs

In de bijna 45 jaar van zijn bestaan heeft het Kronos Quartet zich toegelegd op een brede variëteit aan moderne, veelal klassieke, muziekstijlen, maar folk zat daar vooralsnog niet bij. Samen met een stel uitstekende vocalisten, onder wie Natalie Merchant, Rhiannon Giddens, Olivia Chaney en Sam Amidon leveren ze met Folk Songs een van de mooiere folkalbums van 2017 af.

Rock/Pop: Roger Waters - If This The Life We Really Want?

Op Is This The Life We Really Want? klinkt gewezen Pink Floyd-voorman Roger Waters oprecht getroffen door de deplorabele toestand van de wereld. Dat vertaalt hij op zijn eerste nieuwe album in vijfentwintig jaar in een prachtige, bijna symfonisch te noemen singer-songwriterplaat, waarop hij de luisteraar voortdurend diep emotioneel raakt.

Blues/Soul/Jazz: Stand High PatrolThe Shift

Stand High Patrol is een Bretons trio dat hiphop mengt met (dub)reggae, jazz en elektronica. Dubadub is de naam die ze zelf geven aan hun behoorlijk originele sound met zanger/rapper Pupajim als het geheime wapen. Hij tekent voor alle composities en geeft Stand High Patrol met zijn wat vrouwelijk klinkende stem een unieke sound.

Wereld: Kondi BandSalone

Sierra Leone is zowel het land van herkomst van de blinde duimpianospeler en zanger Sorie Kondi als van de ouders van de Amerikaanse dj en producer Chief Boima. Samen vormen ze de Kondi Band, die na succesvolle optredens op wereldmuziekfestivals debuteert met Salone. De hypnotiserende mid-tempo electroritmen zijn misschien niet heel vernieuwend, maar in combinatie met Kondi’s ontroerende zang en virtuoze duimpianospel wel uiterst meeslepend.