Albums van week 25

17 juni 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Bruce SpringsteenWestern Stars 

Western Stars is een orkestrale folkpopplaat die we niet eerder van Bruce Springsteen hoorde. Voor menige rootsliefhebber is het spaarzame Nebraska Springsteen’s ultieme rootsplaat, maar de compleet andere folky koers die hij op Western Stars vaart, lijkt zeker zo geslaagd. Waar Springsteen met Tunnel Of Love ooit een moderne update gaf aan zijn klassieke sound, doet Western Stars dat voor zijn rootsgeluid, al harkt de plaat qua sfeer terug naar de hippie-tijd.

Rock/Pop: TusksAvalanche

Met Avalanche geeft de Britse indie-electro singer-songwriter Emily Underhill alias Tusks voor de tweede keer blijk van haar grote talent. In tien even sfeervolle als meeslepende rock/popsongs neemt ze de luisteraar mee op een vrij donkere, maar zeker niet duistere trip.

Blues/Jazz/Soul: Kate TempestThe Book Of Traps And Lessons

Het is knap hoe de Londense dichteres Kate Tempest ook op The Book Of Traps And Lessons weer een heel album lang de luisteraar weet te boeien met spaarzaam aangeklede stukken spoken word. Bij Tempest hang je echter aan ieder woord, iets wat niet veel mensen haar na zullen doen.

Wereld: Park JihaPhilos

Voorganger Communion was al een uniek album op het grensgebied van ambient, postrock en (free)jazz, op basis van traditionele Koreaanse melodieën, gespeeld op traditionele Koreaanse instrumenten. Op Philos vervolgt de jonge Zuid-Koreaanse haar weg. Ze houdt het ditmaal persoonlijker en de muziek betovert nog meer.