Albums van week 26

24 juni 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Jamestown Revival San Isabel

Op hun derde album San Isabel presenteert het Texaanse folkrootsduo Jamestown Revival zich nog sterker dan voorheen als een perfecte mix tussen The Everly Brothers en Simon & Garfunkel. Jamestown Revival zou wel eens heel groot kunnen worden.

Rock/Pop: black midi Schlagenheim

Op grond van sensationele liveoptredens werd er al uitgekeken naar het debuut van het Londense black midi. Met Schlagenheim lossen ze de belofte volkomen in met even spannende, enerverende als originele moderne rock. De kans dat er dit jaar nog een beter rockalbum verschijnt lijkt me verwaarloosbaar klein.

Blues/Soul/Jazz: Black PumasBlack Pumas

Uit Austin, Texas komt Black Pumas, een zwart/wit soulduo wier muziek ontegenzeggelijk een retrocomponent heeft, maar maar met een moderne r&b-draai, waardoor ze zowel bij liefhebbers van oude soul als fans van nieuwere r&b-stijlen in de smaak zal vallen.

Wereld: Yinon MuallemBack Home

Op Back Home presenteren de Israëlische zanger, ûd-speler en componist Yinon Muallem en zijn kwintet een jazzy mix van Israëlische folk en muziek uit het Midden-Oosten en Turkije. Zowel in de instrumentale stukken als de meer singer-songwriterachtige liedjes toont Muallem zich een talent dat grenzen overschrijdt.