Albums van week 27

1 juli 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: John McDonoughCan You See Me Now

Heel opvallend kun je de stijl van de Amerikaanse singer-songwriter John McDonough niet noemen, want zoals hij lopen er in de VS waarschijnlijk honderden rond. Wat niet wegneemt dat Can You See Me Now gewoon een mooie plaat is met tien prima liedjes, die je misschien niet meteen bij de kladden grijpen maar duidelijk boven de middelmaat uitstijgen.

Rock/Pop: Mega Bog Dolphine

Achter de weinig appetijtelijke naam Mega Bog gaat de Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentaliste Erin Birgy schuil. Dolphine is het vijfde album van de uit Seattle afkomstige muzikante en haar beste plaat tot nu toe. De enigszins psychedelische indie-folkpop houdt het midden houdt tussen (jazzy) Joni Mitchell en Stereolab. Niet te versmaden dus.

Blues/Soul/Jazz: Luca Curcio & Free HumansSibir

Feat. Gavino Murgia vermeldt de hoes van Sibir van de Italiaanse jazzbassist en -componist Luca Curcio. Ondersteund door zijn band Free Humans, met daarin onder anderen accordeonist Simone Bottaso, die in combinatie met saxofonist Murgia Sibir zijn bijzonder fraaie wereld(folk)jazzsfeer meegeeft, gevat in Curcio’s pakkende composities

Wereld: Dhoad Gypsies Of Rajasthan Times Of Maharajas

Afkomstig uit de Thar-woestijn in Rajasthan, Noordwest-India, behoort de zigeunergroep Dhoad tot de belangrijkste muzikale exponenten van het land. Op Times Of Maharajas voeren ze ons terug naar de muziek zoals die in de hoogtijdagen van de maharajas te horen was en brengen die met het soort gedrevenheid dat de mooiste Indiaase muziek kenmerkt. Een aanrader.