Albums van week 28

10 juli 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine.

Roots/Folk: Offa RexThe Queen Of Hearts

Decemberists-voorman Colin Meloy was zo onder de indruk van The Longest River, het debuut van de Britse folkzangeres Olivia Chaney uit 2015, dat hij haar uitnodigde om samen een project te starten. Aldus werd Offa Rex geboren, met The Queen Of Hearts als eerste resultaat, een schitterende folkrockplaat die herinneringen oproept aan het beste werk van Fairport Convention met Sandy Denny.

Rock/Pop: Public Service BroadcastingEvery Valley

Met The Race For Space scoorde  Public Service Broadcasting twee jaar terug onverwacht goed. Een mengeling van postrock en electro met een veelheid aan authentieke audio-samples gaf de space-race op fraaie wijze instrumentaal vorm. Op Every Valley staat de mijnbouw centraal. Dieper gravend dan op de voorganger, met beter, diverser en persoonlijker materiaal, bereikt deze Britse band een niveau dat we niet eerder van hen hoorden.

Blues/Soul/Jazz: Jeff Özdemir And FriendsVol. 2

Vol. 2 is het tweede album van de Duits/Turkse multi-instrumentalist en producer Jeff Özdemir, waarop hij met vrienden uit de Berlijnse indie-scene een meeslepende mix van electropop, -jazz, -soul, indie en wereldmuziek brengt. Ontspannen en verscheiden, is dit sublieme moderne pop voor een modern publiek.

Wereld: Jupiter & OkwessKin Sonic

Op het jongste Afrika-festival in Hertme was Jupiter met zijn band Okwess een van de sensaties. Gelukkig laat deze opwinding zich ook prima naar plaat vertalen, getuige Kin Sonic, een dynamische melange van Congolese ritmen en stijlen, vermengd met afrofunk, rock en hiphop.