Albums van week 28

9 juli 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is net verschenen. Met daarin interviews met onder meer Fatoumata Diawara, The Breeders, Eric Vloeimans, Birds of Chicago en Parquet Courts.

Roots/Folk: Hadley McCall ThackstonHadley McCall Thackston

In die schier onafzienbare rij singer-songwriters zingt de naam van Hadley McCall Thackston sinds begin dit jaar rond. Dankzij producer Hugh Christopher Brown en CRS kunnen we nu ook hier genieten van de onbedwingbare charme van haar titelloze debuut. Hadley McCall Thackston is een aanwinst in de Amerikaanse rootsfolkscene.

Rock/Pop: The Essex GreenHardly Electronic

Stom versteld was ik dat het vorige Essex Green-album alweer twaalf jaar geleden verscheen. Voor mijn gevoel was dat minstens de helft korter. Gelukkig heeft hun magische indie(psych)pop niets aan kracht ingeboet en blijft hun ambachtelijke muziek Hardly Electronic.

Blues/Jazz/Soul: Fantastic NegritoPlease Don’t Be Dead

Xavier Dphrepaulezz debuteerde al meer dan twintig jaar geleden, maar pas sinds hij zich enkele jaren terug presenteerde als Fantastic Negrito en bluesrock in een vernieuwde jas goot, maakte hij naam. Please Don’t Be Dead, zijn tweede album als Fantastic Negrito, toont hem opnieuw als de Prince van de bluesrock.

Wereld: Chalo CorreiaAkuá Musseque

Hoewel hij al vijftig is, geldt de Angolese singer-songwriter Chalo Correia als een van de interessantste muzikale talenten uit dat land. Wie Akuá Musseque hoort begrijpt waarom, want zijn akoestische folkstijl – verwant aan de Palm Wine Music uit Ghana, maar aanzienlijk geanimeerder vanwege een kwartet begeleiders – bezit een charme die zich nauwelijks laat bedwingen.