Albums van week 28

8 juli 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Ben Walker Echo

Ben Walker kennen we vooral van het duo dat hij vormt met Josienne Clarke en als een van de beste hedendaagse folkproducers. Op Echo laat hij horen ook solo voortreffelijk voor de dag te kunnen komen. Een viertal prachtige instrumentals getuigt hiervan, al wordt de bulk van de plaat gevormd door zeven sublieme songs met even zoveel gastvocalisten.

Rock/Pop: SarasaraOrgone

Met Orgone bewijst de Franse trip-hopzangeres Sarasara dat haar in 2016 verschenen debuut Amorfati geen toevalstreffer was. Opgenomen met Liam Howe van Sneaker Pimps is dit album misschien nog wel mooier dan die eersteling. Innemende Franstalige electropop.

Blues/Soul/Jazz: Chris Stamey & The ModRec OrchestraNew Songs Of The 20th Century

Naar verluidt was het een oude piano en klassieke liedjes van Gershwin, Cole Porter en Irving Berlin die songwriter extraordinaire Chris Stamey ertoe bracht dit verrassende dubbelalbum op te nemen. Nieuwe zelfgeschreven standards uitgevoerd door een hele batterij aan grootheden uit de jazz- en pop, van Branford Marsallis, Bill Frisell en Nels Cline tot Marshall Crenshaw, Caitlin Cary en Nnenna Freelon.

Wereld: SurealistasCanta

Een samenwerkingsverband tussen drie Argentijnen, drie muzikanten uit Toscane en een duo uit Sicilië. Canta is een uitgewogen mix van ontspannen Latijns-Amerikaanse folk, pop en salsa, die even authentiek als meeslepend is, innemend maar nergens versimpeld voor een groter publiek.