Albums van week 29

16 juli 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is net verschenen. Met daarin interviews met onder meer Fatoumata Diawara, The Breeders, Eric Vloeimans, Birds of Chicago en Parquet Courts.

Roots/Folk: AHIIn Our Time

Met In Our Time speelt soul/folk/singer-songwriter AHI – het zijn de initialen van zijn naam Ahkinoah Habah Izarh, maar uit te spreken als Eye – zich in de kijker. Met zijn emotievolle stem en vaardige hand van schrijven lijkt een doorbraak slechts een kwestie van tijd.

Rock/Pop: Dirty ProjectorsLamp Lit Prose

Leek Dirty Projectors-voorman Dave Longstreth op hun vorige plaat zijn muziek meer richting avant-r&b te sturen, op het veelzijdige Lamp Lit Prose bouwt hij eigenlijk verder op de blauwdruk van doorbraakalbum Bitte Orca. Dat blijkt al uit de heel vergelijkbare hoes, maar uit zich nog sterker in Longstreth’ unieke, visionaire liedjes, boordevol creativiteit.

Blues/Soul/Jazz: TangentsNew Bodies

In het schemergebied waar avantrock en jazz in elkaar overvloeien vinden we het Australische kwintet Tangents. New Bodies is het tweede album van dit instrumentale gezelschap dat een enorme diepgang en variatie in hun muziek legt terwijl ze toch niet ontoegankelijk worden.

Wereld: Chuco y sus Cómplices – Buscando La Calma

Draai dit debuut op een zomerse dag op een groot feest en geheid dat mensen komen vragen welke Cubanen ze horen. Zulke aanstekelijke salsa hoor je niet alledag. Dat Choco en het grootste deel van de band evenwel gewoon Duitsers zijn en bijna alle nummers zelf schreven, is dan ook een grote verrassing. Wel zo verstandig is dat de (bevlogen) zang bijna helemaal wordt overgelaten aan topvocalisten uit Latijns-Amerika.