Albums van week 29

15 juli 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Purple MountainsPurple Mountains

We hadden al zo’n tien jaar niets meer gehoord van David Berman of zijn lofi americanaband Silver Jews. Met Purple Mountains doet de Bonnie ‘Prince’ Billy-associé evenwel weer van zich spreken en levert en passant onder deze nieuwe bandnaam zijn beste plaat ooit af. De lofi sound van Silver Jews is verruild voor een bijzonder fraai indie-americana-geluid dat Berman’s kwaliteiten beter dan ooit doet uitkomen.

Rock/Pop: JR JR Invocations/Conversations

Dit Amerikaanse duo opereerde onder de noemer Dale Earnhardt Jr Jr., maar vier jaar geleden besloten ze die verwarring oproepende naam in te korten tot JR JR. Geen idee of dat heeft gewerkt, maar Invocations/Conversations is het tweede JR JR album en is het een indie(electro)popplaat om je vingers bij af te likken.

Blues/Soul/Jazz: Karl Denson’s Tiny UniverseGnomes And Badgers

Gnomes And Badgers is het vijfde album van Karl Denson’s Tiny Universe. Ooit begonnen in de band van Lenny Kravitz, heeft saxofonist/zanger Karl Denson zich ontwikkeld tot een van allerbeste hedendaagse Amerikaanse (jazz)funkers, eerst met The Greyboy Allstars en nu met zijn Tiny Universe. Zeven man sterk, blank en zwart, swingen ze als de neten in elf dynamische songs.

Wereld: Baro Drom OrkestarNisba

Het Italiaanse Florence is de thuishaven van het Baro Drom Orkestar, een bijzonder kwartet dat allerhande stijlen wereldmuziek combineert zonder dat het als een ratjetoe klinkt. Ze doen dat knap. Niet slechts door hun hoogwaardige muzikale kwaliteiten, maar ook omdat ze al de verschillende stijlen in hun waarde laten en er toch een nieuwe draai aan geven.