Albums van week 30

23 juli 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Een nieuw magazine is in voorbereiding. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, Dewolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson en nog veel meer.

Roots/Folk: Punch BrothersAll Ashore

Hoe knap er ook gemusiceerd werd op eerdere albums van Punch Brothers, hun akoestische mix van bluegrass, klassiek, jazz, artpop en wat al dies meer zij, werd nooit echt een eenheid. Op All Ashore laten ze alle uitstapjes achterwege en concentreren zich op virtuoos gespeelde, kunstzinnige singer-songwriterpop in bluegrassvorm en is die eenheid er wel.

Rock/Pop: ChastityDeath Lust

Het Canadese Chastity brengt op debuutcd Death Lust tegen noise aanleunende indie-gitaarrock. Maar vat die in pakkende, melodisch sterke liedjes, zodat het een verpletterende plaat oplevert waar je je graag aan overgeeft.

Blues/Soul/Jazz: JairoJazziro

De Argentijnse balling Jairo ontwikkelde begin jaren zeventig een dusdanige liefde voor het Franse chanson dat deze sublieme zanger onlangs in Frankrijk het prachtige jazzalbum Jazziro maakte. Met een klein ensemble voert jij meer en minder bekende chansons uit als waren het jazz-standards.

Wereld: Mai Khôi Chém GioDissent

De Vietnamese gitariste en singer-songwriter Mai Khôi nam Dissent op met twee landgenoten op saxofoon, fluit en percussie. Het klinkt zowel vervreemdend als innemend, even indringend als intrigerend. Een avant-gardistisch singer-songwriteralbum dat per draaibeurt sterker beroert.