Albums van week 30

22 juli 2019
Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen.

Roots/Folk: Henry Parker Silent Spring

Het leek de laatste jaren wel dat Britse folkhelden uit de jaren zestig alleen nog in de Verenigde Staten navolging vonden, maar Yorkshireman Henry Parker laat op dit exquise debuut horen diep geïnspireerd te zijn door Bert Jansch, Michael Chapman, Nick Drake en Roy Harper. Net als de Amerikaan Ryley Walker weet hij daar een moderne draai aan te geven.

Rock/Pop: The Flaming Lips King’s Mouth: Music And Songs

Hoewel ik iets minder enthousiast ben dan de recensent van dienst in het komende Heaven-nummer, is duidelijk dat het Flaming Lips’ beste plaat in lange tijd is. Niet van de klasse van The Soft Bulletin en Yoshimi Battles The Pink Robots, maar er zijn nog altijd weinig groepen die aan dit niveau kunnen tippen.

Blues/Soul/Jazz: Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno – Apollo: Atmospheres & Soundtracks -  Extended Edition

Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van de maanlanding verscheen de geremasterde extended versie van de soundtrack die Brian Eno begin jaren tachtig met zijn broer Roger en Daniel Lanois maakte voor een documentaire over het Apollo-project. Onder liefhebbers geldt het album als een van Eno’s mooiste ambient-platen. Als bonus voegen ze een nieuw album toe: For All Mankind.

Wereld: Oumar KonatéI Love You Inna

De jonge Malinese gitarist/singer-songwriter Oumar Konaté geldt al enige jaren als een van de interessantste nieuwe talenten uit dat land. Zo furieus als Konaté’s gitaarspel op Live In America was, is het op I Love You Inna niet, al behoort zijn moderne mix van blues- en afrorock onmiskenbaar tot het beste wat vandaag de dag uit Afrika tot ons komt.