Albums van week 31

31 juli 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Vrijdag 11 augustus verschijnt het nieuwe nummer.

Roots/Folk: Juanita Stein - America

Wie de Australische indierock volgt zou haar kunnen kennen van de prima formatie Howling Bells. Met America debuteert Juanita Stein nu als soloartiest, waarbij haar sensuele stem een aparte draai geeft aan haar americana-getint popgeluid, dat ze enigszins doet denken aan een rootsy versie van Lana Del Rey.

Rock/Pop: Lana Del ReyLust For Life

Ook Lana Del Rey heeft een nieuw album: Lust For Life, haar vijfde in even zoveel jaren. Het is niet alleen weer een uitermate mooi geproduceerd geheel, ze durft op ook nog nieuwe muzikale paden te bewandelen die haar sensuele stijl frisser maakt.

Blues/Soul/Jazz: Ben Lukas Boysen + Sebastian PlanoEverything

De Duitser Ben Lukas Boysen en de Argentijn Sebastian Plano componeerden samen de beeldschone soundtrack voor het baanbrekende computerspel Everything. Een spel waarbij je niet echte doelen moet halen, maar een bepaald soort existentie moet zien te bereiken. De meeslepende mix van ambient, electro en modern klassiek (piano) werkt ook zonder beelden.

Wereld: ComboNations – Dunya

In Oslo vonden muzikanten uit Iran, India, Ivoorkust, Senegal, Marokko en Noorwegen elkaar in het ensemble ComboNations. De raakvlakken verkennend tussen alle verschillende stijlen en culturen leverde het schitterende Dunya op. Het onomstotelijke bewijs dat de taal van de muziek universeel is en zich altijd laat combineren, al helpt het natuurlijk dat we hier allemaal toppers in hun genre bijeen horen en dat iedereen zich per nummer schikt naar de (veelal gezongen) compositie van één van hen.