Albums van week 31

30 juli 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Een nieuw magazine is in voorbereiding. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson en nog veel meer.

Roots/Folk: Arc IrisFoggy Lullaby

Na twee prachtplaten (Arc Iris en Moon Saloon) deed Arc Iris vorig jaar een tournee waarin de groep rond Jocie Adams – ex-The Low Anthem – Joni Mitchell’s Blue opnieuw ‘uitvond’. Hoewel het niet de bedoeling was het project op plaat uit te brengen, was de respons zo goed dat Arc Iris overstag ging. Bijzonder knap is hoe de essentie van Blue behouden blijft in een heel andere geluidservaring.

Rock/Pop: Astronauts, etc.Living In Symbol

Met Living In Symbol bewijst het Californische Astronauts, etc. definitief een van de fijnste hedendaagse vertegenwoordigers te zijn van moderne, soulvolle softpop. Het geesteskind van toetsenist Anthony Ferraro overtuigt met dromerige singer-songwriterpop van topniveau zonder ooit saai of slap te worden.

Blues/Soul/Jazz: Boz ScaggsOut Of The Blues

Zo hitgevoelig als toen hij midden jaren zeventig doorbrak met swingende soulpop is de muziek van Boz Scaggs misschien niet meer, maar hij bewijst zich op Out Of The Blues nog immer als een van de fijnste vertolkers van klassieke rhythm & blues. Het helpt dat Scaggs zich louter omringt met topkrachten.

Wereld: Eliades Ochoa & Alejandro Almenares – Dos Gigantes De La Musica Cubana

De titel van dit album zegt eigenlijk alles. Een topontmoeting tussen twee Cubaanse grootheden. Bovendien is de akoestische gitaarplaat dusdanig fraai ingekleurd door de innemende begeleiding van  diverse andere muzikanten, dat het Cubaanse zonnetje zelfs op de regenachtigste dag gaat schijnen.