Albums van week 32

6 augustus 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine verschijnt vrijdag a.s. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson, Low en nog veel meer.

Roots/Folk: Amanda ShiresTo The Sunset

Leerden we Amanda Shires eerst kennen via Rod Picott, en vervolgens via de 400 Unit van haar latere echtgenoot Jason Isbell, op haar zevende soloalbum To The Sunset laat ze de meer folky kanten van haar singer-songwriterpersoonlijkheid varen ten faveure van een poppier rootsrockgeluid dat ons evenwel ook prima bevalt.

Rock/Pop: Michael NauMichael Nau And The Mighty Thread

Met zijn derde soloalbum in drie jaar tijd, levert oud-Cotton Jones/Page Francis-voorman Michael Nau zijn beste album tot nu toe af, ondersteund door zijn The Mighty Thread gedoopte begeleidingsband. De enigszins dromerige sixties folkpopsfeer herinnert ons een beetje aan Richard Hawley. Heerlijk.

Blues/Soul/Jazz: Steve Hauschildt Dissolvi

Het is alweer acht jaar geleden dat Steve Hauschildt als lid van het elektrotrio Emeralds furore maakte met het album Does It Look Like I’m Here? Met Dissolvi laat Hauschildt horen dat hij ook solo bijzonder fraaie en meeslepende elektro kan maken die op knappe wijze ambient en techno in zich verenigt.

 Wereld: Catarina dos SantosRádio Kriola

Vervang de K door een C en de i door een e, en je bent al een stuk dichter bij de muzikale smeltkroes die de Portugese zangeres Catarina dos Santos je voorschotelt op Rádio Kriola op zoek naar de Portugese identiteit. Een mengeling van Braziliaanse, Kaapverdische, Angolese en Portugese stijlen, is Rádio Kriola als een muzikale legpuzzel waarin alles perfect op zijn plaats valt.