Albums van week 32

5 augustus 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer verschijnt aanstaande vrijdag 9 augustus.

Roots/Folk: Native Harrow - Happier Now

Alsof de jaren zestig nooit voorbij zijn gegaan, zo klinkt het Amerikaanse folkrockduo Native Harrow en oogt de in hippiegewaden gehulde zangeres Devin Tuel op hun derde cd Happier Now. Toch is de enigszins Joni Mitchell-achtige muziek van het stel minder retro dan verwacht. Het is onmiskenbaar waar het duo de inspiratie vandaan heeft, maar het geeft er toch een eigen draai aan. 

Rock/Pop: Koen Herfst LEO

Metal is geen muziekstijl waar ik veel mee heb. Technisch is het vaak razendknap, maar emotioneel raakt het me zelden. Voor dit boeiende prog-metal eerbetoon van drummer/componist Koen Herfst aan zijn overleden vader maak ik een uitzondering. Weliswaar haak ik nog altijd af op de momenten dat ze beginnen te grunten, maar daar staan andere vocalen tegenover, terwijl de dynamische composities buitengewoon meeslepend in elkaar steken.

Blues/Jazz/Soul: The Teskey BrothersRun Home Slow

Van voorganger Half Mile Harvest wisten we al dat de doorleefde sixties soul van The Teskey Brothers authentiek zwart en ook minstens vijf decennia oud klinkt en dat je amper kan geloven dat hier vier blanke Australiërs aan het werk zijn. Run Home Slow is niet heel anders en dat is eigenlijk alleen maar een plus,, daar je de Otis Redding-achtige zangkwaliteiten van frontman Josh Teskey ook niet in een andere setting zou willen horen.

Wereld: Hope Masike – The Exorcism Of A Spinster

Zimbabwe is het thuisland van zangeres, mbira (duimpiano)- en ngoma (trommel)-speelster Hope Masike. The Exorcism Of A Spinster is haar sprankelende internationale debuut en is de ontbolstering van een van de grotere Afrikaans talenten die ons de laatste jaren ter ore kwam.