Albums van week 33

13 augustus 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is vrijdag verschenen. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson, Low en nog veel meer.

Roots/Folk: Odetta HartmanOld Rockhounds Never Die

De New Yorkse indiefolk singer-songwriter Odetta Hartman speelt het klaar uit traditionele folkelementen een sound te bouwen die heel modern aandoet. Waar Hartmans debuut 222 al blijk gaf van een opvallend talent, ontluikt dat volkomen op het eigenzinnige Old Rockhounds Never Die.

Rock/Pop: The Beths Future Me Hates Me

Afkomstig uit Auckland, Nieuw Zeeland, debuteert The Beths met het zinderende Future Me Hates Me, waarop dwarse gitaarpop gevat wordt in meeslepende liedjes van een zelden gehoorde charme. Heerlijke zang en dito melodieën, perfect puntig gebracht.

Blues/Soul/Jazz: Julian Schneeman & FriendsCaravan

Op het kruispunt waar klassiek, jazz en wereldmuziek samenkomen, vinden we de Nederlandse pianist en componist Julian Schneeman en drie vrienden op ûd, viool en percussie. De ûd geeft de muziek aanvankelijk een Arabisch tintje, maar naarmate het album vordert geeft Schneeman’s pianospel haar een sterker jazz- en zelfs modern klassiek karakter.

Wereld: VigüelaA Tiempo Real

A New Take On Spanish Tradition luidt de ondertitel van A Tiempo Real van het Spaanse Vigüela, en daar is niets van gelogen. Hoewel deze folkgroep twee cd’s vult met traditionele Spaanse liederen, worden die gebracht met een meerstemmige urgentie waar niet licht aan te ontkomen valt. Tegelijkertijd bewijst Vigüela – uit Castilië-La Mancha – dat er in Spanje ook andere volksmuziek bestaat dan flamenco.