Albums van week 33

12 augustus 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is zojuist verschenen en ligt vanaf morgen in de (betere) bladenkiosk en platenzaak.

Roots/Folk: Fionn ReganCala

Met Cala levert de Ierse singer-songwriter Fionn Regan alweer zijn vijfde album met exquise indiefolkpop af en zet hij geen voet verkeerd. Wie tot nu toe niet overtuigd was, zal dat ook door Cala niet worden, al bewijst ze onomstotelijk zijn grote talent en het ongelijk van hen die nog geen fan zijn.

Rock/Pop: Tijuana Panthers Carpet Denim

Met Carpet Denim zijn ook de Californische Tijuana Panthers aan hun vijfde album toe, al deden zij daar half zo lang over als Fionn Regan. Carpet Denim is ook hun beste, meest effectieve plaat, waarbij hun zonnige garagepop overtuigender dan ooit gehuld gaat in hun fijnste liedjes tot nu toe.

Blues/Soul/Jazz: Sarathy KorwarMore Arriving

Net als zijn debuut Day To Day (2016) had More Arriving net zo goed onder Wereld kunnen staan, daar de moderne electrojazz van dit Londense gezelschap rond percussionist, componist en musicoloog Sarathy Korwar gebaseerd is op de Indiaase muzikale motieven waarmee hij opgroeide. Na Day To Day is More Arriving minder verrassend maar minstens zo boeiend.

Wereld: Che ApalacheRearrange My Heart

Onder leiding van de uit de Appalachen afkomstige violist Joe Troop, en met hulp van rootsvernieuwer Béla Fleck, brengt Che Apalacha een hoogst oorspronkelijke mengvorm van latin en bluegrass die ons niet eerder ter ore kwam. Naast Troop bestaat Che Apalacha uit twee Argentijnen en een Mexicaan. Hun latingrass klinkt even logisch als aanstekelijk en nergens ‘bedacht’.