Albums van week 34

19 augustus 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is zojuist verschenen. Neem een abonnement of koop het in de (betere) bladenkiosk en platenzaak.

Roots/Folk: Eilen Jewell Gypsy

Na het bluesuitstapje Down Hearted Blues twee jaar terug is de Amerikaanse singer-songwriter Eilen Jewell met haar nieuwe album Gypsy weer terug in vertrouwder americanasferen. Traditioneel countryachtiger zelfs dan we haar eerder ooit hoorden, al zou ze Eilen Jewell niet zijn als ze daar niet een frisse eigen draai aan geeft.

Rock/Pop: Oh SeesFace Stabber

Na het verrassend toegankelijke Smote Reverser uit 2017 vervolgen de Oh Sees op Face Stabber hun psychrockpad met een album dat zowel heavier, jazzier als buitenissiger is. Geen allemansplaat, wel één die bijna 80 minuten lang fascineert.

Blues/Soul/Jazz: Bobby Rush Sitting On Top Of The Blues

Toen Bobby Rush in 1964 zijn eerste single uitbracht, was hij 31 jaar. 55 jaar later bewijst hij met Sitting On Top Of The Blues nog immer ongemeen krachtige soulblues te kunnen maken, waar menige collega die nog niet half zo oud is een puntje aan kan zuigen.

Wereld: Musa Mboob & XamXamThe Gambia Sessions

De in Engeland wonende percussionist, zanger en componist Musa Mboob toog naar zijn West-Afrikaanse geboortegrond om daar met zijn band XamXam de opnamen te maken die zijn verzameld als The Gambia Sessions. Heerlijke afropop die niet heel veel verschilt van wat we kennen uit buurland Senegal en beslist aandacht verdient.