Albums van week 35

28 augustus 2017

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe nummer ligt sinds vorige week in de winkel, met speciale aandacht voor de Summer Of Love en interviews met onder meer Triggerfinger.

Roots/Folk: Ian FeliceIn The Kingdom Of Dreams

Als zanger/gitarist was Ian Felice altijd al het meest in het oog springende lid van The Felice Brothers. Op zijn solodebuut In The Kingdom Of Dreams slaat hij met kale rootsy folksongs geen nieuwe wegen in, maar de subtiele, aardse melodieën matchen feilloos met zijn aangrijpende voordracht.

Rock/Pop: TriggerfingerColossus

Het Belgische rocktrio terug aan het muziekfront met het onder leiding van de Amerikaanse producer Mitchel Froom opgenomen Colossus. Op dit vijfde soloalbum is de herijkte band niets van het eigenzinnige oude rockgeluid is kwijtgeraakt, maar spredit dat wel in frissere, spannender nummers tentoon.

Blues/Soul/Jazz: Joseph ShabasonAytche

Jazzsaxofonist/fluitist Joseph Shabason is nog het meest bekend van zijn bijrol in de Canadese indieband Destroyer. Op Aytche slaat hij zijn vleugels uit met een eigen trio en een stel gastmuzikanten. Resultaat is een intrigerende mix van ambient soundscapes en minimal jazz die redelijk verstild is (denk aan Jon Hassell), maar ook schurende momenten kent.

Wereld: Ramon GooseLong Road To Tiznit

Met covers van Come On In My Kitchen en Who Do You Love? zou Long Road To Tiznit een typisch Britse bluesplaat kunnen zijn. Maar de zanger/gitarist Ramon Goose geeft zijn blues zo’n sterke woestijnrockinjectie dat je het album beslist ook onder wereldmuziek kunt scharen. Beide genres krijgen hier heerlijk vers bloed.