Albums van week 35

27 augustus 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is recent verschenen. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson, Low en nog veel meer.

Roots/Folk: Pablo van de Poel (ft. Satellite June)Americanalog

Met het gecombineerd als fotoboek uitgegeven Americanalog geeft DeWolff-gitarist Pablo van de Poel samen met zijn vrouw Nikki – als fotografe bekend als Satellite June – niet slechts blijk van hun grote liefde voor de Verenigde Staten, maar verwerkt hun reiservaringen daar tot een heerlijk album vol Amerikaanse rootsmuziek, met dat psychedelische tinje waaraan je zijn DeWolff-achtergrond herkent.

Rock/Pop: Gabriel KahaneBook Of Travelers

Met zijn klassieke achtergrond is Gabriel Kahane zeker geen alledaagse singer-songwriter. Op Book Of Travelers uit zich dat in prachtige pianoballadepop van zeldzaam hoog niveau. Even intelligent als meeslepend, met een sterk emotionele greep, is dit hoogwaardige singer-songwriterpop voor volwassenen.

Blues/Jazz/Soul: Lucie SilvasE.G.O.

Zo’n 13 jaar geleden was de Britse Lucie Silvas dusdanig succesvol, ook in Nederland, dat haar kostje gekocht leek. Buiten Nederland mislukte haar tweede album echter totaal en kon ze weer van voor af aan beginnen. Met E.G.O. geeft Silvas blijk nog immer klassieke soulpop te kunnen brengen van grote klasse, waarmee ze ook weer commercieel hoge ogen zou kunnen gooien.

Wereld: La Reyna y La RealMiky y Repa

La Reyna en La Real zijn twee zwarte vrouwelijke rappers die in de Cubaanse muziekscene voor een kleine sensatie zorgen door hiphop en rap te combineren met latin en met Miky y Repa een heerlijk wegluisterende zomerplaat mee te maken.