Albums van week 35

26 augustus 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is zojuist verschenen. Neem een abonnement of koop het in de (betere) bladenkiosk en platenzaak.

Roots/Folk: Shannon LayAugust

Met August presenteert de Californische folk singer-songwriter Shannon Lay haar vierde album. Haar platen kwamen tot nu toe telkens bij grotere labels uit, August verschijnt bij Sub Pop en is – vooralsnog – de kroon op haar carrière. Haar akoestische stijl is minder indie dan je op grond van dit label en haar knaloranje haar zou verwachten, maar versterkt de hoogwaardige kwaliteit van haar liedjes.

Rock/Pop: Jay Som Anak Ko

De naam van Jay Som gonst al zo’n jaar of drie in kleine kring rond: dit is iemand om in de gaten te houden. Helaas waren haar eerste releases aanvankelijk alleen digitaal te beluisteren. Anak Ko is nu ook meteen fysiek leverbaar en maakt haar knap geschreven, gezongen en uitgevoerde (singer-songwriter)pop bereikbaar voor iedereen. 

Blues/Soul/Jazz: Raphael Saadiq Jimmy Lee

Tot mijn verrassing moest ik constateren dat Stone Rollin’, het vorige album van Raphael Saadiq, alweer acht jaar geleden verscheen. Zo lang leek die pauze mij niet te duren, al is het verheugender te kunnen constateren dat Saadiq’s krachtige, funky soul nog niets aan kwaliteit heeft ingeboet en dat Jimmy Lee opnieuw een topper is.

Wereld: Joan BoadaCedeerra

Hoewel dit tweede album van de Catalaanse singer-songwriter Joan Boada en zijn band Bandulimejant al voor de zomer verscheen en de herfst weer op de loer ligt, is er alle reden dit fijne album onder ieders aandacht te brengen. Zowel in het meer folky werk als in de meer popachtige liedjes toont Boada zich een meesterlijke zanger en liedjesschrijver die velen zal aanspreken.