Albums van week 36

3 september 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het nieuwe magazine is recent verschenen. Met daarin interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson, Low en nog veel meer.

Roots/Folk: Alexander TuckerDon’t Look Away

De Britse folksinger-songwriter Alexander Tucker geldt al zo’n jaar of twaalf als een van de interessante figuren in de Britse en Amerikaanse indiescene. Don’t Look Away, zijn zevende soloalbum, is misschien wel zijn mooiste en meest toegankelijke plaat ooit, met wonderschone magische folk die zowel verwijst naar voorlopers als John Martyn en Nick Drake als naar hedendaagse vernieuwers zoals Richard Dawson en Ryley Walker.

Rock/Pop: The Pineapple ThiefDissolution

Hoewel altijd prima platen afleverend, haalde The Pineapple Thief in het verleden zelden het niveau van grote voorbeeld Steven Wilson en diens Porcupine Tree. Met Dissolution schakelen ze een paar tandjes hoger en ligt er een album waar dit jaar nog maar weinigen in het prog-segment overheen zullen raken.

Blues/Soul/Jazz: Szun WavesNew Hymn To Freedom

Met New Hymn To Freedom laat het Britse elektrojazztrio Szun Waves horen dat de interessantste moderne jazz tegenwoordig aan deze kant van de oceaan gemaakt wordt. Vol inzettend op sferen die zich geleidelijk ontwikkelen brengt Szun Waves hier een soort ambientjazz dat ambient ver voorbij gaat.

Wereld: Hector ‘Coco’ BarezEl Laberinto Del Coco

Een project van de Portoricaanse componist, percussionist en bandleider Hector ‘Coco’ Barez. El Laberinto Del Coco laat een bonte verscheidenheid horen aan moderne Portoricaanse geluiden en artiesten, fraai bijeengehouden door Barez’ unieke muzikale visie.