Albums van week 36

2 september 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is weer uit. Neem een abonnement of koop het in de (betere) bladenkiosk en platenzaak.

Roots/Folk: Suzy VSound Of The Sea

Sound Of The Sea is het debuut van de Nederlands/Siciliaanse singer-songwriter Suzy V. Een alleraardigste mix van fijne singer-songwriterpop met Italiaanse folkinvloeden. Niet alle tracks met spaghetti western-achtige folkpop zijn even sterk, maar haar sound is zonder meer origineel, terwijl ook haar Caro Emerald-achtige flair overtuigt.

Rock/Pop: WhitneyForever Turned Around

Het was deze week gemakkelijk om voor Tool, Bon Iver of Lana Del Ray te kiezen, maar dan lopen we gevaar Forever Turned Around, het tweede album van het Amerikaanse folkpopduo Whitney, over het hoofd te zien. Een zomers folkpopjuweeltje dat misschien niet meteen uw wereld zal veranderen, maar met zo’n charme dat er een gerede kans is dat je geen album dit jaar vaker zult draaien.

Blues/Soul/Jazz: Gabriel Ólafs Absent Minded

In die schier eindeloos lijkende rij pianisten/componisten die met simpele, ontroerende melodieën op ons gemoed inwerken, slaat de IJslander Gabriel Ólafs met Absent Minded net een iets ander figuur door zijn pianowerken aan te kleden met strijkers en zo nu dan beats die de emoties versterken. Het album zal veel mensen aanspreken.

Wereld: OumDaba

Nadat de opvallende zangeres Oum tien jaar terug de Arabische wereld al veroverde met haar moderne variant op Marokkaanse muziek, moest ook de internationale muziekwereld eraan geloven. Na Soul Of Morocco (2013) en Zarabi (2015) is Daba haar derde internationale release. Een haast naadloze fusie tussen soul, jazz, gnawa en soefi. Prachtliedjes, met onweerstaanbare charme gebracht.