Albums van week 38

17 september 2018

Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Het magazine dat nu in de winkels ligt heeft naast recensies ook mooie interviews met onder meer Raymond van het Groenewoud, DeWolff, The Dawn Brothers, Jonathan Wilson en Low.

Roots/Folk: Richard Thompson13 Rivers

Een nieuw Richard Thompson album is altijd reden tot vreugde. Na de twee enigszins overbodige uitgaven Acoustic Classics, houdt hij het op 13 Rivers weer elektrisch met allemaal nieuw materiaal. Niet heel verrassend of met allemaal nieuwe topnummers, is 13 Rivers gewoon weer een prima plaat van de Britse folkrocker.

Rock/Pop: The ChillsSnow Bound

Na het puike comebackalbum Silver Bullets van drie jaar geleden, bewijst voorman Martin Phillipps met Snow Bound dat zijn sprankelende indiepop nog lang niet aan zijn eind is, en komt hij zelfs dicht in de buurt van het Chills-meesterwerk Submarine Bells.

Blues/Soul/Jazz: Cedric BurnsideBenton County Relic

Op Benton County Relic laat Cedric Burnside, kleinzoon van de legendarische delta-blues-primitivist R.L. Burnside, horen dat er nog immer plek is voor die stompende Fat Possum-blues van weleer. Hij ziet die muziek als een uitstekende basis om op voort te borduren.

Wereld: Piñata ProtestNecio Nights

Het punky tex-mex geluid van Piñata Protest is misschien niet vernieuwend, maar dat neemt niet weg dat de band uit San Antonio, Texas zich op dit derde album nog immer prima mag laten horen, ook al is het natuurlijk vooral een band om live mee te maken.