Albums van week 38

16 september 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Follk: Sway WildSway Wild

Sway Wild mag dan een nieuwe naam zijn, erachter gaan Dave McGraw en Mandy Fer schuil, een tweetal dat ons al langer kan bekoren met fraaie americana. Als Sway Wild ligt de nadruk wat meer op pittige instrumentatie dan op folky liedjes, maar dat geeft met name gitariste Mandy Fer extra gelegenheid te schitteren.

Rock/Pop: L’ÉpéeDiabolique

Neem de Franse zangeres/actrice Emanuelle Seigner en sluit die kort met leden van Brian Jonestown Massacre en The Limañanas, en voila L’Épée is geboren. Een zeer geslaagde gelegenheidsband die met Diabolique voortreffelijk debuteert met meeslepende Franstalige indierock die absoluut naar meer smaakt.

Blues/Soul/Jazz: Cary MorinWhen I Rise

We maken ons al jaren sterk voor de kwaliteiten van de Amerikaans/Indiaanse folkbluesmuzikant Cary Morin. Met zijn nieuwste album When I Rise heeft CRS toegehapt waardoor de plaat nu ook officieel in onze contreien verschijnt en niets te vroeg. Als zanger, liedjesschrijver en gitarist behoort Cary Morin tot de beste folkbluesartiesten van nu, en kunnen we niet wachten hem hier live aan het werk te zien.

Wereld: Gruff Rhys Pang!

Op zijn jongste album maakt oud-Super Furry Animals-frontman Gruff Rhys weliswaar de lichtvoetige psychpop waar hij om bekend staat, maar omdat het album vrijwel geheel in het Welsh wordt gezongen, en bovendien is geproduceerd en gemixt door de Zuid-Afrikaanse electromuzikant Muzi, horen we Township/Zoeloe-elementen die het geheel toch ook een onverwachte wereldmuziekuitstraling geven.