Albums van week 39

23 september 2019

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Het nieuwe nummer is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Hiss Golden Messenger Terms Of Surrender

Op zijn zevende Hiss Golden Messenger-album klinkt singer-songwriter M.C. Taylor grotendeels zoals je verwacht. Onze americanaheld levert opnieuw een prachtplaat af die weinig onderdoet voor eerdere albums met uitermate consistente alt.country.

Rock/Pop: EfterklangAltid Sammen

Bijna zeven jaar was het stil rond het Deense Efterklang. Voor Altid Sammen heeft het kerntrio de handen weer ineengeslagen en komt met het neoklassieke sextet B.O.X. en dertien gastmuzikanten tot een bijzonder fraai resultaat. Voor het eerst helemaal in het Deens gezongen, al valt dat meteen op, zo natuurlijk klinkt die taal in hun prachtige klanklandschap.

Blues/Soul/Jazz: Brittany HowardJaime

Wie van Brittany Howard solo iets verwacht à la Alabama Shakes, de groep waarmee ze furore maakte, zal opkijken hoe ze op haar solodebuut een heel andere sound laat horen. Maar de eigenzinnige soul die ze hier ten beste brengt getuigt van haar unieke talent.

Wereld: Vitto Meirelles Da Hora

De Braziliaan Vitto Meirelles mag dan vooral als meestergitarist bekend staan, met Da Hora bewijst hij ook een geweldige zanger en componist te zijn, een grootheid binnen de MPB. Misschien niet heel vernieuwend, maar daar taal je ook helemaal niet naar.